Magazin

Vezető híreink

Folytonosság a gyógyszerészek szolgálatában

Új Regionális Kereskedelmi Igazgató Kecskeméten
2023. február 1-én elindult a PHOENIX Pharma Zrt. új gazdasági éve. Ez a nap azonban nem csak emiatt volt jelentős dátum Társaságunknál, hiszen ezzel egyidőben egy fontos személyi változás is történt nálunk: Szkenderovicsné Bodor Edit kolléganőnk vette át a Kecskeméti Kereskedelmi Központ Regionális Kereskedelmi Igazgatói feladatait Dr. Barcsay Istvántól.

Tovább

Gyógyszerészi kompetencia a Minőségbiztosítás területén

A PHOENIX-nél büszkék vagyunk arra, hogy piacvezető nagykereskedőként nap mint nap hozzájárulunk a magas színvonalú hazai gyógyszerbiztonság fenntartásához és fejlődéséhez. Ebben a munkában nagy szerepe van a Társaság Minőségbiztosítási Osztályának, amelynek vezetői feladatait Kertesyné Dr. Fülöp Márta kolléganőnk tavaly adta át Dr. Pintér Máténak.

Tovább

Elektromos gyógyszerszállító autó a PHOENIX-nél!

Megérkezett flottánkba az első elektromos gyógyszerszállító autónk! Az E-autóról és a PHOENIX fenntarthatóság melletti elkötelezettségégéről is kérdeztük Kaló Tamás vezérigazgatót és dr. Balázs Zoltán logisztikai igazgatót.

Tovább

Elkészültek a Gyógyszerügyi Egyeztető Fórum szakmai javaslatai

Tovább

A PHOENIX Pharma Zrt. évzáró videója

Évzáró videónkban Kaló Tamás Vezérigazgató, valamint Kovácsné Dr. Horváth Irén, Havas Gabriella, Dr. Barcsay István és Csonka Gergely Regionális Kereskedelmi Igazgatók értékelik az évet. Nagyon köszönjük a gyógyszerészeknek és munkatársaiknak a betegekért végzett felelősségteljes munkájukat, továbbá a PHOENIX iránti egész éves bizalmat és együttműködést! 

Megnézem a videót

A múlt tapasztalatával és a jelen dinamikájával a kihívásokkal szemben

Interjú Kaló Tamással

Tovább

„Az örök értékek mindig átsegítenek bennünket a nehézségeken”

Interjú Dr. Duha Gabriellával

Tovább

„Óva intenék attól, hogy temetni kezdjük a gyógyszerészet presztízsét”

Interjú Dr. Küttel Sándorral

Tovább

Amikor a felelősség kiváltság

Bercsi Zsolt immáron 25 éve vezeti a központot logisztikai igazgatóként és segíti közvetve és közvetlenül is a magyar gyógyszerellátást. Zsolttal beszélgettünk munkaszervezésről, belső folyamatokról és felelősségtudatról.

Tovább

Megújuló Szimpatika portálok

Új lehetőség a gyógyszertárak számára
A 2022-es év megújulást és új lehetőségeket hozott a SZIMPATIKA partnerprogramban. Az átfogó arculati modernizáció mellett talán a legnagyobb változás, hogy ősztől a gyógyszerészek egyedi igényeinek figyelembevételével kialakított modern és vonzó, SZIMPATIKA arculatot tükröző portál kialakításában is segítünk a gyógyszertáraknak!

Tovább

A SZIMPATIKA a Győri ETO KC női kézilabda csapat hivatalos támogatója!

Örömmel és büszkeséggel számolunk be arról, hogy a PHOENIX Pharma Zrt. a Győri ETO KC ötszörös Bajnokok Ligája-győztes női kézilabdacsapatának hivatalos támogatója lett!

Tovább

PHOENIX az újonnan épült fóti sportcsarnok névadója

Örömmel jelentjük, hogy Fót városa és a PHOENIX Pharma Zrt. közötti hosszútávú együttműködés eredményeképp az újonnan épült városi sportcsarnok a PHOENIX Sportcsarnok Fót nevet kapta. A csarnok ünnepélyes átadására októberben került sor, ahol Kaló Tamás, a PHOENIX vezérigazgatója a város vezetésével együtt avatta fel a modern komplexumot.

Tovább

Széleskörű tapasztalattal a központi régióban

A PHOENIX Pharma Zrt. legnagyobb telephelye Budapest határától néhány kilométerre, Fóton található. Csonka Gergely harmadik éve vezeti a Fóti Kereskedelmi Központot. Gergellyel a régió gyógyszerellátásáról és a fóti sajátosságokról beszélgettünk.

Tovább

Lendület és dinamizmus Északkelet-Magyarországon

A polgári székhelyű regionális kereskedelmi központot immár harmadik éve Havas Gabriella vezeti. Most őt kérdezzük a régió gyógyszerellátásáról és a területi sajátosságokról.

Tovább

Együtt a gyógyszerellátásért!

Megalakult a Gyógyszerügyi Egyeztető Fórum

A gyógyszerellátási rendszer fejlesztésére és a meglévő kihívások kezelésére vonatkozó elképzelések egyeztetése, illetve megoldási javaslatok kidolgozása a célja az újból életre hívott Gyógyszerügyi Egyeztető Fórumnak (GYEF), mely júliusban kezdte el munkáját. 

Tovább

A gyógyszerellátás és a tudomány metszéspontjában

Dr. Barcsay István, a PHOENIX Pharma Zrt. Regionális Kereskedelmi Igazgatója közel 40 éve vált gyógyszerésszé, és hivatását azóta is őszinte szeretettel űzi és támogatja.Pályájáról, a régió sajátosságairól, valamint a szakmát érintő gondolatairól kérdeztük Istvánt.

Tovább

Tanuljon nyáron is a Medikációval

Immáron több, mint egy éve indítottuk útjára a Medikáció nevű, gyógyszertári e-learning szolgáltatásunkat, és ennek internetes felületét, a medikacio.hu weboldalt. Bozsóki Bernadett képzési és prevenciós menedzserrel, a Medikáció projekt vezetőjével beszélgettünk.

Tovább

A PHOENIX Pharma Zrt. válasza a Gyógyszerészi Kamara nyílt levelére

Tovább

Új időszámítás a SZIMPATIKÁBAN

A 2022-es év egy megújulást, és ezzel együtt új lehetőségeket is hoz a programban. Ennek részleteiről kérdeztük Butor Tímeát, a partnerprogram vezetőjét.

Tovább

Hagyomány és innováció

Kovácsné dr. Horváth Irén Regionális Kereskedelmi Igazgató 1998 óta irányítja a PHOENIX Pharma Zrt. nyugat-magyarországi kereskedelmi tevékenységét. Az elmúlt közel 25 év sok szép pillanatot és emléket, de sok kihívást is tartogatott számára. A régió sajátosságairól, a PHOENIX-ről és a gyógyszertárak előtt álló kihívásokról beszélgettünk Irénnel.

Tovább

PHOENIX Iránytű

Örömmel értesítjük arról, hogy a PHOENIX Pharma Zrt. egy új szolgáltatással támogatja a gyógyszertárak munkáját. A szolgáltatás lényege, hogy minden negyedévben PHOENIX Iránytű néven makrogazdasági és gyógyszerpiaci adatokat gyűjtünk össze és adunk át Önnek strukturált, könnyen értelmezhető formában.

Tovább

Segítségnyújtás a menekülőknek

Március elején mintegy 30.000 doboz gyógyszert és egyéb terméket ajánlottunk fel a rászorulók számára a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve. Nagy Ferenccel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egészségügyi területért felelős szakmai vezetőjével beszélgettünk a magyar-ukrán határon tapasztalható jelenlegi helyzetről

Tovább

Gyógyszerészi kompetencia a beszerzésben

Dr. Gyetvai Lászlóval, a PHOENIX beszerzési igazgatójával beszélgettünk átalakuló szerepkörökről, ehhez történő alkalmazkodásról, valamint a teljes gyógyszerellátási rendszer megértésének fontosságáról.

Tovább

SZIMPATIKA PLUSZ - Már 150 partner!

SZIMPATIKA PLUSZ programunk – melyet 2020 februárjában indítottunk útjára – újabb mérföldkőhöz érkezett. Nagy öröm számunkra, hogy a program indulása után 2 évvel már a 150. gyógyszertárat is üdvözölhettük a SZIMPATIKA PLUSZban. E jeles alkalomból beszélgettünk Butor Tímeával, a partnerprogram vezetőjével.

Tovább

A gyógyszerellátásról pénzügyes szemmel

Nézzünk a színfalak mögé Vertse Gáborral, a PHOENIX Pharma Zrt. gazdasági igazgatójával, hogy megértsük, mi okozza a folyamatot, és vizsgáljuk meg közösen azt is, hogyan tudunk a nehézségek ellenére versenyképesek maradni.

Tovább

Nehéz évek után, még nehezebbek előtt?

Kaló Tamás véleménycikke - Gondolatok a gyógyszerellátási rendszer aktuális kihívásairól, egymásrautaltságról és együttműködésről

Tovább

Gyógyszerlogisztika a 21. század harmadik évtizedében

Dr. Balázs Zoltán logisztikai igazgató összefoglalója

Tovább

A fejlesztéseket folytatjuk 2022-ben is!

A járvány hatásairól, a gyógyszerpiac kihívásairól és a PHOENIX elmúlt és éppen elkezdődött gazdasági évéről kérdeztük Kaló Tamás vezérigazgatót. Szó esik a csomagküldés korlátozásáról, a szektorok közötti összefogásról, és arról, hogy ha egyetlen dolgot kívánhatna, mi lenne az.

Tovább

A GYÓGYSZERTÁRAK JÖVŐJE

Avagy milyen megatrendekre kell választ találniuk a magyar gyógyszertáraknak

Wolfgang Wallisch az Igazgatóság elnökének összefoglalója

Tovább