Rólunk

Hírek, közlemények

Tanuljon nyáron is a Medikációval!

Immáron több, mint egy éve indítottuk útjára a Medikáció nevű, gyógyszertári e-learning szolgáltatásunkat, és ennek internetes felületét, a medikacio.hu weboldalt. Ma már bátran kijelenthetjük, hogy ez az innovatív kezdeményezés a legdinamikusabban fejlődő képzési rendszerré nőtte ki magát, hiszen a magyarországi gyógyszertárak feléből tanulnak itt. Bozsóki Bernadett képzési és prevenciós menedzserrel, a Medikáció projekt vezetőjével beszélgettünk.

Mire a legbüszkébb a program kapcsán?

A Medikáció 2021. májusában indult, és az elmúlt egy év bebizonyította számunkra, milyen nagy szükségük van a gyógyszertári dolgozóknak egy olyan online platformra, ahol folyamatosan újabb és újabb tananyagokat találhatnak meg egy-egy termékről, brandről, valamint az akkreditált képzésekben is részt vehetnek – mindezt egy helyen. A regisztráltak számának folyamatos növekedése is alátámasztja ezt.

Számunkra igazi siker, hogy Magyarország gyógyszertárainak már közel a fele használja a Medikációt. A küldetésünk az, hogy minden egyes felhasználónk számára különböző és változatos tananyagot kínáljunk, és folyamatosan fejlődjünk, hiszen szeretnénk azt elérni, hogy a Medikáció felhasználói elégedettek legyenek az általunk nyújtott képzésekkel és szolgáltatásokkal.

Mennyire volt nehéz beindítani a Medikáció platformot?

A várakozásainkat messze felülmúlta az érdeklődés a Medikáció iránt, így azt kell, hogy mondjam, meglepően könnyű volt az oldal megismertetése. Természetesen az induláskor szükség volt a csapatmunkára és a kollégáim elhivatottságára, hogy egy olyan platformot tudjunk biztosítani az érdeklődőknek, amellyel meg vannak elégedve. Mind a mai napig arra törekszünk, hogy mindig érdekes és aktuális tartalommal tudjuk kiszolgálni mindazokat, akik használják a Medikáció oldalát.

A kezdeti sikeres induláshoz képest mi változott a felületen?

Legfontosabb feladatunknak azt tekintjük, hogy olyan képzéseket indítsunk, amelyek időszerűek, és érdekes információkat tartalmaznak a hallgatóink számára. Ennek megfelelően frissítettük és fejlesztettük a feltöltött anyagokat, a hallgatói visszajelzések mentén. Ezen kívül elindítottuk a Medikáció Hírlevelet, amely olyan témákat ölel fel, melyek érdekesek, hasznosak, és aktuálisak lehetnek a gyógyszertári munkatársak számára. Ilyen például az időfelszabadítás a gyógyszertárban, vagy a Kérdezze… rovatunk, ahol mindig különböző szakemberektől kérdezhetnek a hallgatók. A következő számban például a könyveléssel kapcsolatban várjuk a megkereséseket.

Ha esetleg valaki nem ismerné, mi a célja a Medikáció e-learning platformnak?

A Medikációt azzal a céllal hoztuk létre, hogy Magyarország valamennyi gyógyszerésze és szakasszisztense számára biztosítsunk egy olyan online teret, ahol többféle szolgáltatás és tartalom érhető el egy helyen, legyen szó különböző tananyagokról, akkreditált képzésekről, aktualitásokról, vagy akár a legújabb fejlesztésünkről, a Medikáció Hírlevélről. Mindezek azt a célt szolgálják, hogy a felhasználóink tovább fejlődhessenek, gyarapíthassák tudásukat, és megismerjék egymást.

Kinek ajánlaná a programot?

Azon patikai dolgozóknak, legyenek akár gyógyszerészek, akár szakasszisztensek, akik szeretnék fejleszteni a tudásukat, és érdeklődnek az aktualitások iránt, de mindezekre nincs túl sok idejük. A Medikáció abban nyújt segítséget, hogy valamennyi képzés és információ egy helyen elérhető, és bármikor elvégezhető otthon, kényelmesen.

Mi a legnagyobb előnye a Medikációnak más e-learning platformokhoz képest?

Éppen az előbb említett tény, hogy a Medikáción egy helyen érhetők el különböző képzések és tartalmak egy könnyen kezelhető online felületen, amelyet a hallgató bárhol, bármikor, kényelmesen használhat. Az eddigi visszajelzések azt mutatják, hogy a felhasználóink számára is ezek az értékek a legfontosabbak.

-bf- 

2022. augusztus 3.

A MEDIKÁCIÓ SZÁMOKBAN KIFEJEZVE

► 67 vizsga és tananyag vált elérhetővé
► 1155 gyógyszertárból 4309 hallgató regisztrált
► 2498 kreditpontot gyűjtöttetek össze a www.medikacio.hu oldalon
► több mint 12280 vizsgát tettetek le sikeresen