Magazin

Pályaívek

dr. Csontos Ildikó

A gyógyszertár még mindig biztos pont

„Sej Nagyabonyban csak két torony látszik” – viszont három patika is van a kisvárosban, amelyek együttműködése példaértékű. Az egyik gyógyszertár a Csontos Patika, melynek vezetője, dr. Csontos Ildikó mesélt a kisvárosi lét előnyeiről és a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének fontosságáról.

Tovább
Dr. Ibrányi Tímea

Lehet másként

Dr. Ibrányi Tímea többre vállalkozott, mint kollégái: ő nem csak a gyógyszertárba betérőknek, de a gyógyszertárban dolgozóknak is segíteni szeretne.

Tovább
Dr. Németh Eszter Kata

Galéria a patikában

Amióta világ a világ, a Duna-kanyarban otthonra leltek a művészek és alkotásaik. Azt azonban senki sem gondolná, hogy ebben a szellemi miliőben még egy gyógyszertár is képes galériává változni. Dr. Németh Eszter Katával, a Bartal Galéria egyik alapítójával, az Aranykorona Gyógyszertár tulajdonosával beszélgettünk.

Tovább
dr. Fang Máté

Építészmérnök - gyógyszerész

Dr. Fang Máté, mint oly sok kollégája, gyógyszerész családból származik, és a családi gyógyszertárat vezeti, ám ő a többséggel ellentétben jókora vargabetűvel érkezett a tára mögé.

Tovább
Dr. Csupor Dezső

Gyógyszerész a világhálón

Dr. Csupor Dezső szakgyógyszerész, gyógynövénykutató, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, egyetemi tanár. De a nevével nem csak a szakma, hanem a szélesebb közönség is találkozhatott már.

Tovább a cikkhez
Dr. Gyermán Anna

Érzékenység és dinamizmus

Dr. Gyermán Anna egy kis településen, az ötezer lelket számláló, Debrecentől néhány kilométerre található Ebesen találta meg a hivatását és egy összetartó közösséget, amelynek nélkülözhetetlen tagjává vált. Egykor a kutatás érdekelte, de a szakmai gyakorlat alatt beleszeretett az expediálásba.

Tovább a cikkhez
Dr. Borotsek Réka

Egy életre szóló hivatás

Dr. Borotsek Rékát mindenki energikus üzletasszonyként, ugyanakkor megfontolt, a munkatársaiért tűzbe menő vezetőként ismeri, aki a kollégáival az internetet is meghódította, amikor csatlakoztak a Jerusalema tánckihíváshoz. Generációváltásról, jövőképről és az egyetemi éveiről beszélgettünk vele.

Tovább a cikkhez
Dr. Somogyi Zsolt

Egy hivatás, két szakma

A csongrádi Jakabházy Gyógyszertár vezetője, Dr. Somogyi Zsolt nem csak gyógyszerész, de a közeli Szentesen gyermek háziorvosként is praktizál.

Tovább a cikkhez
Dr. Dobó Máté

Kutat, navigál, expediál
Dr. Dobó Máté, a kazincbarcikai Hospifarma Gyógyszertár fiatal munkatársa az egyetemi kutatómunka és a barcikai betegek ellátása mellett arra is szeretne időt szakítani, hogy végre megszerezze a jogosítványt – kisrepülőre.

Tovább a cikkhez
Dr. Balázs Ilona

¿HABLAS ESPAÑOL?
A budai hegyvidék egyik legbarátságosabb övezete a Böszörményi út és környéke. Kisváros ez a nagyvárosban, ékszerdoboz az Orbánhegy tövében, a Krisztinaváros fölött. Itt található a Szent Ilona  gyógyszertár, melynek vezetője és tulajdonosa Dr. Balázs Ilona, közel 40 éve.

Tovább a cikkhez
Ekésné dr. Kretovics Júlia

Az automatizálás segít, hogy többet törődhessünk a betegekkel

A Halmy Telepi Patika Vecsés kertvárosi részében helyezkedik el. A csendes utcában meghúzódó családi ház meghitt hangulatot és nyugalmat áraszt, a környéken élők tudják, hogy itt mindig szeretettel és szakértelemmel fogadják őket. Ekésné dr. Kretovics Júliával itt beszélgettünk.

Tovább a cikkhez
dr. Zempléni Szabolcs

Asztmával a csúcsra

Vannak, akiknek a pályaválasztását alapvetően meghatározza a személyes motiváció, dr. Zempléni Szabolcs is közéjük tartozik.

Tovább a cikkhez
Prof. Dr. Csóka Ildikó

"Hiszem, hogy mindent lehet jobban is csinálni”

Tovább a cikkhez