Magazin

Pályaívek

Dr. Borsos Gizella

Bízni kell a változásban
Dr. Borsos Gizellával beszélgetve az emberben felmerül a kérdés, hogy honnan merítette az erőt, az eltökéltséget ez a ma már nyugdíjas szakember ahhoz, hogy két kislányát egyedül nevelve belevágjon a rendszerváltozást követő kusza időkben a „vállalkozóságba”. Honnan volt ereje ahhoz, hogy hiteleket intézzen, megszerezze a jogosítványt, aztán később, egy teljes életmódváltást követően oktassa, továbbadja tudását, az arra nyitott közösségeknek?

Tovább
Légrádi Sándorné

Emlékezés egy legendás gyógyszerészre

Légrádi Sándorné Ági különleges szakember volt, az érdiek emlékében sokáig élénken élni fog a 2024 márciusában elhunyt gyógyszerésznő alakja.

Tovább
dr. Horváth Judit

Ahol tradíció az innováció

Nem csak a gyógyszertechnológia fejlődik folyamatosan, de úgy tűnik az officinák is átalakulóban vannak. A soproni Segítő Mária Gyógyszertár vezetője, dr. Horváth Judit közösségi térré alakította gyógyszertárát, ahol olyan rendezvényekre kerülhet sor, amelyek az egészségmegőrzést szolgálják.

Tovább
Dr. Gáspár Róbert

A KUTATÁS BEFEKTETÉS A JÖVŐBE

Dr. Gáspár Róbert a Szegedi Tudományegyetem egyetemi docense, kutatás farmakológiát tanít orvosoknak és fogorvosoknak a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karon. De vajon miért választja valaki a kutatást? Hol jobb gyógyszerésznek lenni, a tára mögött vagy a lombikok között? Többek közt ezekről a kérdésekről beszélgettünk vele.

Tovább
dr. Csontos Ildikó

A gyógyszertár még mindig biztos pont

„Sej Nagyabonyban csak két torony látszik” – viszont három patika is van a kisvárosban, amelyek együttműködése példaértékű. Az egyik gyógyszertár a Csontos Patika, melynek vezetője, dr. Csontos Ildikó mesélt a kisvárosi lét előnyeiről és a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének fontosságáról.

Tovább
Dr. Ibrányi Tímea

Lehet másként

Dr. Ibrányi Tímea többre vállalkozott, mint kollégái: ő nem csak a gyógyszertárba betérőknek, de a gyógyszertárban dolgozóknak is segíteni szeretne.

Tovább
Dr. Németh Eszter Kata

Galéria a patikában

Amióta világ a világ, a Duna-kanyarban otthonra leltek a művészek és alkotásaik. Azt azonban senki sem gondolná, hogy ebben a szellemi miliőben még egy gyógyszertár is képes galériává változni. Dr. Németh Eszter Katával, a Bartal Galéria egyik alapítójával, az Aranykorona Gyógyszertár tulajdonosával beszélgettünk.

Tovább
dr. Fang Máté

Építészmérnök - gyógyszerész

Dr. Fang Máté, mint oly sok kollégája, gyógyszerész családból származik, és a családi gyógyszertárat vezeti, ám ő a többséggel ellentétben jókora vargabetűvel érkezett a tára mögé.

Tovább
Dr. Csupor Dezső

Gyógyszerész a világhálón

Dr. Csupor Dezső szakgyógyszerész, gyógynövénykutató, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, egyetemi tanár. De a nevével nem csak a szakma, hanem a szélesebb közönség is találkozhatott már.

Tovább a cikkhez
Dr. Gyermán Anna

Érzékenység és dinamizmus

Dr. Gyermán Anna egy kis településen, az ötezer lelket számláló, Debrecentől néhány kilométerre található Ebesen találta meg a hivatását és egy összetartó közösséget, amelynek nélkülözhetetlen tagjává vált. Egykor a kutatás érdekelte, de a szakmai gyakorlat alatt beleszeretett az expediálásba.

Tovább a cikkhez
Dr. Borotsek Réka

Egy életre szóló hivatás

Dr. Borotsek Rékát mindenki energikus üzletasszonyként, ugyanakkor megfontolt, a munkatársaiért tűzbe menő vezetőként ismeri, aki a kollégáival az internetet is meghódította, amikor csatlakoztak a Jerusalema tánckihíváshoz. Generációváltásról, jövőképről és az egyetemi éveiről beszélgettünk vele.

Tovább a cikkhez
Dr. Somogyi Zsolt

Egy hivatás, két szakma

A csongrádi Jakabházy Gyógyszertár vezetője, Dr. Somogyi Zsolt nem csak gyógyszerész, de a közeli Szentesen gyermek háziorvosként is praktizál.

Tovább a cikkhez
Dr. Dobó Máté

Kutat, navigál, expediál
Dr. Dobó Máté, a kazincbarcikai Hospifarma Gyógyszertár fiatal munkatársa az egyetemi kutatómunka és a barcikai betegek ellátása mellett arra is szeretne időt szakítani, hogy végre megszerezze a jogosítványt – kisrepülőre.

Tovább a cikkhez
Dr. Balázs Ilona

¿HABLAS ESPAÑOL?
A budai hegyvidék egyik legbarátságosabb övezete a Böszörményi út és környéke. Kisváros ez a nagyvárosban, ékszerdoboz az Orbánhegy tövében, a Krisztinaváros fölött. Itt található a Szent Ilona  gyógyszertár, melynek vezetője és tulajdonosa Dr. Balázs Ilona, közel 40 éve.

Tovább a cikkhez
Ekésné dr. Kretovics Júlia

Az automatizálás segít, hogy többet törődhessünk a betegekkel

A Halmy Telepi Patika Vecsés kertvárosi részében helyezkedik el. A csendes utcában meghúzódó családi ház meghitt hangulatot és nyugalmat áraszt, a környéken élők tudják, hogy itt mindig szeretettel és szakértelemmel fogadják őket. Ekésné dr. Kretovics Júliával itt beszélgettünk.

Tovább a cikkhez
dr. Zempléni Szabolcs

Asztmával a csúcsra

Vannak, akiknek a pályaválasztását alapvetően meghatározza a személyes motiváció, dr. Zempléni Szabolcs is közéjük tartozik.

Tovább a cikkhez
Prof. Dr. Csóka Ildikó

"Hiszem, hogy mindent lehet jobban is csinálni”

Tovább a cikkhez