Rólunk

Társadalmi felelősségvállalás

A PHOENIX Társadalmi Felelősségvállalása

A Társadalmi Felelősségvállalás vállalati filozófiánk központi eleme. Ez azt jelenti, hogy felelősséget vállalunk a társadalomért és a minket körülvevő környezetért, munkavállalóinkért és az értékteremtő növekedésért. Csak így tudjuk biztosítani partnereink számára a minőséget és a biztonságot, továbbá a vállalatunk fenntartható működését.

Felelősségvállalásunk az alábbi területeket öleli fel:

  • Értékteremtés

Értékeket akarunk teremteni hosszú távon és tervezetten – ezen alapul a vállalati kultúránk. Partnereink érdekében folyamatosan emeljük szolgáltatásaink minőségét és biztonságát. Csak így tudunk hosszú távú és eredményes növekedést elérni.

Minőségpolitika

A PHOENIX Pharma Zrt. minőségi célkitűzése, hogy tevékenysége során minden munkatársa - a saját területén - munkáját pontosan, gyorsan, megbízhatóan, a partnerek elégedettségét biztosítva és a hatósági előírásoknak megfelelve, végeredményben a betegek érdekében végezze. Évtizedes tapasztalatainak felhasználásával vállalatunk arra törekszik, hogy magas színvonalú, kiemelkedő minőségű szolgáltatásokkal legyen jelen a gyógyszerpiacon és ez által folyamatosan biztosítsa és növelje ismertségét és elismertségét.

Társaságunk az ISO 9001 nemzetközi szabványnak és a „Helyes forgalmazási gyakorlat” (GDP), valamint a „Helyes gyártási gyakorlat” (GMP) irányelveinek megfelelő minőségirányítási rendszert működtet. A minőségirányítási rendszerekkel magas szintű gyógyszerbiztonságra törekszünk.

  • Környezet

Gyógyszer-nagykereskedőként tudatában vagyunk különleges ökológiai felelősségünknek. Elkötelezetten követjük a gyógyszerhulladékok csökkentésére irányuló célkitűzésünket, és a teljes ellátási láncban - amennyire csak lehetséges - erőforráskímélő módon alakítjuk ki a folyamatokat. Kiemelt figyelmet fordítunk a környezetvédelemre és a környezetre gyakorolt hatásunk monitorozására.

Környezetirányítási politika

A PHOENIX Pharma Zrt. mint a gyógyszer-kereskedelem egyik jelentős szereplője elismeri a környezet- és természetvédelem fontosságát és szükségszerűségét. Tudatában vagyunk a környezettel szembeni felelősségünknek, ezért kötelezettséget vállalunk a környezeti elemek ésszerű igénybevételére, a környezet megóvására valamint a környezeti állapot folyamatos javítására, elkerülve ezáltal az indokolatlan környezetterhelést. Az elkötelezettségünk a természeti értékek megóvását, tevékenységünkhöz kapcsolódó környezeti kockázatok teljes felügyeletét jelenti.

Környezeti teljesítményünk folyamatos javítására ISO 14001 Környezetközpontú Irányítási Rendszert működtetünk.

  • Munkatársak

Munkatársaink jelentik a sikerünk alapját. Ezért felelősséget vállalunk értük és megbízható kapcsolatot alakítunk ki velük. Jövőorientált HR-stratégiánk része mindenekelőtt, hogy optimális foglalkoztatási feltételeket és vonzó lehetőségeket kínáljon a szakmai fejlődéshez, legyen szó nyelvi képzésről, a szakterületnek megfelelő továbbképzésekről, felsőfokú tanulmányok elvégzéséről, vagy vezetői készségfejlesztő programokról.

  • Társadalom - Átfogó adományozás

A PHOENIX Pharma Zrt. társadalmi elkötelezettsége kiterjed a képzés és a tudomány, az egészség és a környezet, valamint a gyermekek és a sport területeire – küldetésünket követve, mely szerint „Egészséget szállítunk“.

Fontos számunkra a fiatal gyógyszerészek - a gyógyszerészképzés, a Rozsnyai emlékverseny - támogatása, illetve a Gyógyszerészek a Földért Alapítvány támogatása is.

De említhetjük a jótékony célra gyűjtött adományainkat is. A PHOENIX vezetői és munkatársai közösen vesznek részt immár 4. éve a K&H Maraton jótékonysági futóversenyen, ahol beteg gyermekek javára gyűjtenek adományokat, és a Csodalámpa Alapítványon keresztül segítik a gyermekek kívánságának teljesítését.

Fenntarthatósági jelentések:

A 2014/15-ös üzleti évtől kezdve évente hozzuk nyilvánosságra fenntarthatósági jelentésünket, melyben ismertetjük társadalmi felelősségvállalásunk alapjait, a fejlesztéseket valamint intézkedéseink eredményeit.

Az aktuális jelentés a 2018/19-es üzleti évre vonatkozik. A jelentésben a Global Reporting Initiative által kidolgozott Fenntarthatósági Jelentéskészítési irányelvekhez (GRI: Core option) igazodunk. A jelentés a PHOENIX csoporthoz tartozó társaságok és azok leányvállalatainak fontos mutatószámait tartalmazza. Ahol lehetséges, a mutatókat az előző évvel vagy évekkel történő összehasonlításban ábrázoljuk.

PHOENIX Group - CSR jelentés