Magazin

Adózási tippek

Megbízási jogviszony

A gyógyszertár-vezetőkben gyakran felmerül a kérdés, hogy például a gyógyszerész helyettesítésekor milyen jogviszonyban lehet vagy éppen érdemes a helyettest foglalkoztatni. A munkaviszony mellett vannak más, munkavégzésre irányuló egyéb lehetőségek is, melyek közül most a megbízási jogviszonyt mutatjuk be.

Tovább
Külföldi munkavállaló foglalkoztatása

Külföldi állampolgárok Magyarországon csak meghatározott feltételek mellett dolgozhatnak. A munkavállalás engedélyköteles, ezért mielőtt alkalmaznánk egy külföldi munkavállalót, meg kell vizsgálnunk pár tényezőt. 

Tovább
Gyógyszerészhallgató gyakorlati képzése

A munkaerőpiacon jelenleg tapasztalható szakemberhiány utolérte a gyógyszertárakat is. Azonban van egy lehetőség, ami hosszútávon megoldást jelenthet a probléma enyhítésére. Ez pedig a gyógyszerészhallgató gyakorlati helyének biztosítása. Íme, néhány fontos dolog, amit a hallgatók fogadása előtt érdemes tudnia egy patikavezetőnek.

Tovább
Szakképzési munkaszerződés alapján foglalkoztatott tanuló

A szakképző iskolai tanulók gyakorlati foglalkoztatásának feltételei jelentősen átalakultak az elmúlt évben. A gyógyszertári asszisztens képzés részét képezi a közforgalmú gyógyszertárban teljesítendő gyakorlat, így megnövekedett a gyógyszertárak felé az ezzel kapcsolatos megkeresés. A cikksorozat első részében ebbe adunk betekintést.

Tovább
Az adomány

Kőhegyi Péter összefoglalója az adományokról

Tovább
Céges autó

Kőhegyi Péter összefoglalója a személyautók költségeinek áfa levonhatóságáról

Tovább
Adózási összefoglaló

Cikkünkben összefoglaljuk a fontosabb személyi jellegű kifizetéseket érintő 2022. évi adóváltozásokat.

Tovább
Határidők az alkalmazottak bejelentésére

Az alkalmazottak szabályszerű, megfelelő időben történő be- és kijelentése nagy odafigyelést igényel a gyógyszertárvezetők részéről. Ehhez nyújt segítséget rövid cikkünk.

Tovább