Magazin

Adózási tippek

Gyógyszerészhallgató gyakorlati képzése

A munkaerőpiacon jelenleg tapasztalható szakemberhiány utolérte a gyógyszertárakat is. Azonban van egy lehetőség, ami hosszútávon megoldást jelenthet a probléma enyhítésére. Ez pedig a gyógyszerészhallgató gyakorlati helyének biztosítása. Íme, néhány fontos dolog, amit a hallgatók fogadása előtt érdemes tudnia egy patikavezetőnek.

A gyógyszertárnak akkreditáltnak kell lennie, kizárólag ilyen gyógyszertárban teljesíthető a szakmai gyakorlat. A hallgatói munkaszerződés megkötését megelőzően maga a felsőoktatási intézmény köt egy együttműködési megállapodást a duális képzést vállaló szervezettel (patikával). A gyakorlati helyen legyen elérhető az együttműködési megállapodás, illetve a folyamatosan vezetett jelenléti ív!

Az előírások szerint a hallgatók kizárólag hallgatói munkaszerződés keretében végezhetnek munkát külső gyakorlóhelyen, vagyis ennek keretében vehetnek részt a duális képzésben is. A hallgatói munkaszerződésre a Munka Törvénykönyvének rendelkezéseit kell alkalmazni.
A gyakorlati képzés keretében foglalkoztatott hallgatóra a társadalombiztosítás nem terjed ki (ők az egyetemi jogviszonyuk által biztosítottak), ezért a hallgatóra nem kell bejelentést teljesíteni a NAV felé.

A duális képzésben részt vevő hallgatót díjazás illeti meg. Ez azt jelenti, hogy a legalább a minimálbér 65%-ában megállapított munkabér megilleti a hallgatót a duális képzőhelyen, ha a 6 hét időtartamot eléri az egybefüggő gyakorlata, amelyet a szakmai gyakorlóhely, vagyis a gyógyszertár fizet.
A hallgatói munkaszerződés alapján kifizetett munkabér adó- és társadalombiztosítási járulék mentes és nem kell szociális hozzájárulási adót sem fizetni a hallgatói munkaszerződés alapján létrejött jogviszony után.
KIVA hatálya alá tartozó cég esetében mentesül a kisvállalti adó megfizetése alól.

A kifizetett munkabér ellensúlyozására a partnerszervezet a hallgató képzéshez kapcsolódóan elszámolhat szociális hozzájárulási adókedvezményt, ami KIVA hatálya alá tartozó patika esetében is érvényesíthető. A mindenkori költségvetésről szóló törvény határozza meg a hallgatókra vonatkozóan érvényesíthető összeg alapját, esetükben az alapnormatívaként meghatározott összeget kell figyelembe venni.
A kedvezmény meghatározásánál számolni kell a szakmaszorzóval és a gyakorlati napokkal. Az így kapott kedvezmény összege havonta meghaladhatja a hallgató részére kifizetett díjazást.

Jellemzően a hallgató mindig ugyanazt a patikát választja az egyetemi tanulmányai alatt a gyakorlatok teljesítésére, végül a diploma megszerzése után jó eséllyel megállapodás is születik a munkáltató és akkor már munkavállaló között. Ezért nagy előnye, hogy „saját nevelésű” szakemberhez juthat a cég a gyakorlati hely biztosításával, ezzel a költséghatékony megoldással.

Kőhegyi Péter

2022. július 5.

Kőhegyi Péter ügyvezető igazgató, Patikapartner Kft.