Üzleti területek

SZIMPATIKA

SZIMPATIKA

Szimpatika

Megnézem a videót

A SZIMPATIKA program 2007 decemberében indult, 2017-ben, közel 400 független gyógyszertári taggal már a 10. évfordulót ünnepelhettük. Induláskor az volt a célunk, hogy azoknak a gyógyszertáraknak nyújtsunk segítséget, amelyek meg akarják őrizni függetlenségüket és saját arculatukat, de profitálni szeretnének egy olyan programból, amely többszáz gyógyszertár összefogásával olyan előnyöket nyújt, amelyek az egyes gyógyszertárak számára nem, vagy csak nagyon nehezen vagy költségesen lennének elérhetők.

A Szimpatika keretein belül a patikák rendszeres akciókkal tudnak betegeik, vásárlóik kedvében járni, az akciókra a gyógyszertáron belül különböző marketinganyagok hívják fel a figyelmet. A betegek ingyenesen hozzájuthatnak az olvasmányos és a gyógyszertár vásárlójaként őket nagy valószínűséggel érdeklő témákkal foglalkozó havi megjelenésű Szimpatika Magazinhoz, és részt vehetnek a nyereményjátékokon, amelyeken eddig már közel 700 nyertesnek adtunk át értékes nyereményeket (bel- és külföldi üdülések, kerékpárok stb.). A betegek tájékozódhatnak az aktuális akciókról otthonukban a Szimpatika honlapján, ahol a hozzájuk legközelebb eső Szimpatika gyógyszertárakat is megtalálhatják a nyitvatartási időkkel és elérhetőségekkel együtt.

A gyógyszertárak számára nagy segítséget jelentenek a központilag szervezett fogyasztói akciók, az azokra figyelmet felhívó nyomtatott anyagok (poszterek, szórólap), nyereményjátékok, az internetes jelenlét és a Magazin mellett az is, hogy televíziós kampánnyal is népszerűsítjük a Szimpatika gyógyszertárakat, a betegek, vásárlók számára ott elérhető előnyöket. 


A gyógyszertárak minél gazdaságosabb működéséhez más, közvetlen módokon is szeretnénk hozzájárulni: különböző költségcsökkentő lehetőségeket kínálunk szolgáltató partnereink segítségével.

A Szimpatika tagja a PHOENIX Pharmacy Partnershipnek, a 16 európai ország különböző, PHOENIX szervezésű gyógyszertári marketingprogramjait összefogó európai szintű hálózatnak. A PHOENIX Pharmacy Partnership mintegy 10.500 független gyógyszertári taggal az első számú Európában. Magyarországon közel 400 Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertár várja a betegeket, vásárlókat országszerte.