Üzleti területek

Kórházi üzletág

Egészséget szállítunk! - A közforgalmú gyógyszertári ágazatban Magyarország piacvezető gyógyszernagykereskedőjeként gondoskodunk arról, hogy a gyógyszerek a megfelelő időben a megfelelő helyre kerüljenek a szigorú szakmai előírásoknak megfelelően.

Büszkék vagyunk arra, hogy napi szinten járulunk hozzá az egészségügyi ellátórendszer biztonságos és hatékony működéséhez, mely során évente mintegy 180 millió doboz gyógyszert és egyéb terméket szállítunk ki országszerte.

Fókuszban a kórházak magas szintű gyógyszerellátása

Számos kórházi fenntartású nyíltforgalmú patikával hosszú évek óta szerződéses kapcsolatban állunk, és napi szintű be­szállításaink révén járulunk hozzá a járóbetegek jobb ellátásához. 
Kapcsolatrendszerünk erősödésének eredményeképpen ezen gyógyszertárakba irányuló kiszállításaink az elmúlt félévben dinamikus növekedéssel, folyama­tosan bővülnek. Mindemellett nagy öröm számunkra, hogy a kórházak zártforgalmú patikáihoz kapcsolódó gyógyszerellátásában is egyre nagyobb szerepet tudunk vállalni, melynek hátterében az egymást követő sikeres tenderpályázatok eredményei állnak.

2019 óta sikeresen veszünk részt az OKFŐ (ÁEEK) központi gyógyszerbeszerzési eljárásaiban, ezzel megindítva gyógyszerszállításainkat a kórházi intézeti gyógyszertárak felé is. 2020 óta veszünk részt a NEAK által kezelt, tételes elszámolású készítmények közbeszerzésében. Jelenleg is számos terméket forgalmazunk több mint 30 kezelőcentrum irányába, ezzel is hozzájárulva a betegek magas szintű ellátásához.

Hat kereskedelmi központunkból (Fót, Kecskemét, Győr, Zalaegerszeg, Szeged, Polgár) naponta két alkalommal biztosítjuk a szükséges készítmények széles választékát Magyarország bármely pontjára. Mintegy 600 képzett munkatársunknak és modern raktártechnológiánknak köszönhetően jelenleg minden 2. doboz gyógyszert mi szállítjuk ki a hazai közforgalmú gyógyszertárakba.

Társaságunk elkötelezett a kórházak magas szintű gyógyszerellátása mellett.

Tevékenységünket

  • a Kórházi Üzletág tapasztalt munkatársai segítségével,
  • kedvező kondíciók biztosításával,
  • napi többszöri kiszállítással,
  • a PHOENIX Pharma Zrt. országos infrastruktúrájára építve látjuk el,
    és ajánljuk az Önök figyelmébe.

Kitűnő kapcsolat a gyógyszergyártókkal

A PHOENIX Pharma Zrt. teljes szortimentet forgalmazó gyógyszer-nagykereskedő, a hazai és nemzetközi gyógyszergyártók meghatározó magyarországi partnere.

  • Mintegy 450 gyártó 16.500 különböző termékét tartjuk készleten és forgalmazzuk a gyógyszertárak és kórházak részére.
  • Speciális, egyedi import igények bonyolításával is foglalkozunk, egyedi, személyre szabott kezelések gyógyszereit is beszerezzük a világ minden tájáról.
  • 50 európai gyógyszerpiaci partner részére kizárólagos logisztikai szolgáltatást nyújtunk.
Kapcsolat
Dr. Sipos Mónika kórházi üzletág igazgató +36-30/948-7442 dr_sipos_monika(at)phoenix.hu
Ritgaser Éva kórházi üzletág menedzser +36-30/445-8023 ritgaser_eva(at)phoenix.hu
Vevőszolgálati zöldszám intézeti gyógyszertárak részére +36-80/180-636