Rólunk

Compliance

Compliance a PHOENIX-nél

A „compliance“ fogalma olyan szabályokat és irányelveket foglal magában, amelyek alapján a vállalat és munkatársai elkötelezik magukat a fennálló keretfeltételek és jogszabályok betartására. A compliance esetében a hangsúlyt a tisztességes verseny lehetővé tétele és fenntartása, valamint a korrupció elkerülése és megelőzése jelenti.

 

A compliance támogatja a szabályoknak megfelelő üzleti tevékenységet

A szabályok betartása a PHOENIX Pharma Zrt. vállalati kultúrájának alapvető elemét képezi. A felelősségteljes és megfelelő magatartás fontos számunkra, mind vállalati sikereink eléréséért, mind vásárlóinkkal, üzleti partnereinkkel és más érdekeltekkel való kapcsolattartásunk során is. Nagyon fontos számunkra az eddig megszerzett hitelesség, jó hírnév és az üzleti etika, ami munkavállalóink sokéves kemény munkájának az eredménye. Ez az egyik legfontosabb értékünk, amely komoly stratégiai előnyt biztosít számunkra.

A PHOENIX Pharma Zrt. nagymértékben hozzájárul az egészségügyi ellátáshoz, miközben teljes mértékben élvezi üzleti partnerei bizalmát. Ezért kulcsfontosságú minden egyes munkavállalónk személyes hozzáállása és a vállalat vezetési stílusa.

A PHOENIX Pharma Zrt. betartja a hatályos törvényeket, beleértve az alkalmazandó munkajogi törvényeket és szabályozást. A PHOENIX védi az emberi jogokat, tiszteletben tartja a szabad véleménynyilvánítással, az információra való joggal, a médiák függetlenségével, továbbá a magánélet védelmével kapcsolatos alapelveket.

A PHOENIX Pharma Zrt.-nél a compliance-t három tartalmi pillér alkotja:

  • Korrupcióellenes Irányelv

A PHOENIX Pharma Zrt. elkötelezett a vesztegetés és a korrupciós tevékenység minden egyes formájának megelőzése, visszaszorítása és felderítése mellett.

  • Versenyjogi Irányelv

A PHOENIX Pharma Zrt. elkötelezett a versenypiac és a vonatkozó versenyjog bármilyen megsértésének megelőzése, visszaszorítása és felderítése mellett. 

  • Viselkedési Kódex

A Viselkedési Kódex a PHOENIX Pharma Zrt.-nél alkalmazásban álló valamennyi munkavállalóra vonatkozó alapvető normákat rögzíti. A Kódex egy pozitív és etikus munkakörnyezet kereteit teremti meg.

Ezek az irányelvek konkretizálják vállalatunk magatartását, és biztosítják, hogy a korrupció, a verseny megsértése és a helytelen magatartás ne férjen meg a vállalaton belül, illetve a vevőkkel és az üzleti partnerekkel való együttműködésben. A szabálysértéseket nem toleráljuk, hanem megfelelő módon megvizsgáljuk az esetet, és ha szükséges, szankcionáljuk.

Társaságunk arra törekszik, hogy megfeleljen minden jogszabálynak, rendeletnek és irányelvnek, és üzleti partnereinktől is ugyanezt várjuk. Ezért megalkottuk az Indirekt Beszerzések Beszállítóinak Viselkedési Kódexét. E kódex meghatározza azokat a minimumkövetelményeket, amelyeket a PHOENIX Pharma Zrt. beszállítóinak teljesíteniük kell. 

Compliance menedzserünk felel a vállalati szabályok érvényesítéséért és ellenőrzéséért.

Bejelentő rendszer

A PHOENIX létrehozott egy webalapú bejelentő rendszert, ami lehetőséget biztosít Önnek, hogy névtelenül kérdést tegyen fel, a compliance szabályok megsértésével kapcsolatos gyanút vagy konkrét eseményt jelentsen be függetlenül attól, hogy Ön a PHOENIX munkatársa vagy kívülálló. A rendszert egy külső szolgáltató üzemelteti, ezáltal a bejelentő beazonosítása nem lehetséges, kivéve, ha Ön ezt kifejezetten kéri.

A bejelentő rendszer a következő linken érhető el: https://phoenixgroup.integrityplatform.org/

Kapcsolattartó dr. Kukovecz Gábor compliance menedzser compliance(at)phoenix.hu