Rólunk

Cégtörténet

A Zrt. jogelődjét 1950-ban alapította a Népgazdasági Tanács Pest Megyei Gyógyszertárak Nemzeti Vállalata elnevezéssel. A vállalat feladata a Pest megyei lakosság gyógyszerellátása volt. Az elnevezés a későbbiekben többször változott, majd 1995-ben az átalakulás során kapta a cég a Parma Gyógyszerellátó Rt. nevet. Még abban az évben lezajlott a megyei gyógyszertárak privatizációja is, és 1995 decemberében a PHOENIX - Európa egyik vezető nagykereskedője - megvásárolta a cég részvényeinek 96%-át.

1996 őszén a Parma Rt. és a Calix Rt. összeolvadásával egyidejűleg bemutatkozott Magyarországon a PHOENIX. Az így kialakított alapok adták meg a lehetőséget a további növekedéshez, mely nemcsak organikus fejlődésből állt, hanem a  Dunapharma győri telephelyének és a Westpharma telephelyeinek integrálása után - 2000-re - akvizíciók is biztosították az országos lefedettséget. Még abban az évben a fóti telephelyen kiépült egy modern célvezérelt pálya és elkészült egy új központi raktár is, ezzel a bérraktári kapacitások is növekedtek.

2001-ben egy zöldmezős beruházás keretében megépült a PHOENIX Pharma Zrt. legújabb telephelye Polgáron.

A rohamos bővülés után egy konszolidációs időszak következett. A folyamatok optimalizálása után szükségessé vált egy megfelelő kapacitás kialakítása a 2003-as Bellis akvizícióhoz.

Ilyen előzményeknek és az azóta is szüntelenül zajló fejlesztéseknek köszönhető, hogy a PHOENIX Pharma Zrt. a változó gazdasági környezet ellenére is sikeres éveket tudhat maga mögött. Lépést kellett tartani a gyártók és a forgalmazott cikkek számának jelentős növekedésével, mindvégig szem előtt kellett tartani a gyógyszertárak igényeinek folyamatos változását, és alkalmazkodni kellett az állandóan változó gazdasági környezethez, az ágazatot érintő jogszabályi módosulásokhoz.