Magazin

Adózási tippek

Külföldi munkavállaló foglalkoztatása

Külföldi állampolgárok Magyarországon csak meghatározott feltételek mellett dolgozhatnak. A munkavállalás engedélyköteles, ezért mielőtt alkalmaznánk egy külföldi munkavállalót, meg kell vizsgálnunk pár tényezőt. Melyik országból érkezett hozzánk? EU-s tagállamból vagy harmadik országbeli? Ha harmadik országbeli, akkor van-e tartózkodási engedélye? Eleget tettünk-e minden hivatali bejelentésnek?

Munkavállalási engedély EU állampolgárok részére:

Az EU/EGT államok állampolgárai munkavállalási engedély nélkül dolgozhatnak Magyarországon. A munkáltató köteles a területileg illetékes kormányhivatalnak bejelenteni valamennyi külföldi személy foglalkoztatását. Az EU állampolgárainak elegendő egy bejelentett lakcím és egy regisztrációs kártya, hogy munkát vállalhassanak Magyarországon. A pár napot igénybe vevő ügyintézést követően már munkába is állhat a dolgozó.

Munkavállalási engedély harmadik országbeli állampolgárok részére:

Ha a munkavállaló nem az EU állampolgára, akkor a magyarországi munkavégzéshez egy kombinált tartózkodási és munkavállalási engedélyre lesz szüksége.
A harmadik országbeli állampolgár Magyarország területén az idegenrendészeti hatóság által meghatározott összevont kérelmezési eljárás alapján kiadott tartózkodási engedély, vagy a kérelmező részére magyarországi foglalkoztatásához kiadott munkavállalási engedély alapján létesíthet munkavégzésre irányuló jogviszonyt.
A munkavállalási engedély iránti kérelmet a munkáltatónak kell benyújtania egy meghatározott formanyomtatványon a foglalkoztatás helye szerint illetékes járási hivatalnál.
A munkavállalási engedélyben meg kell határozni, hogy az engedély alapján a harmadik országbeli állampolgár: mely foglalkoztatónál, melyik munkahelyen, milyen tevékenység, valamint FEOR-kóddal megjelölt munkakör keretében és milyen időtartamban foglalkoztatható.
Az egyéni engedély legfeljebb két évre adható, majd ezt követően meghosszabbítható.
A kérelemhez csatolni kell továbbá az előzetes munkaszerződést. Függetlenül az előzetes munkaszerződéstől, a tényleges munkavégzés megkezdésére csak a munkavállalási engedély kézhezvételét követően kerülhet sor. Szükséges mellékelni még a szakképzetséget igazoló okirat hiteles másolatát, hiteles magyar fordítását is.

A munkavállalási engedély nélküli foglalkoztatásnak két jelentős következménye van: egyik a munkaügyi bírság kiszabása, másik a harmadik országbeli állampolgár foglalkoztatásának megtiltása és kiutasítása.

Amire szüksége lesz mind az EU-ból érkező munkavállalónak, mind a harmadik országbeli állampolgárnak:

  • az Európai Unióban kiállított, személyazonosításra alkalmas, fényképes igazolvány
  • bejelentett magyarországi lakcím
  • TAJ szám
  • adóazonosító jel
  • aláírt munkaszerződés
  • végzettséget igazoló dokumentum (hiteles magyar fordítása)

A hiányzó okmányokat a területileg illetékes hivatalokban kell igényelnie a munkát vállaló külföldi állampolgárnak.

A tartózkodási és munkavállalási engedély ügyintézési ideje rendkívül hosszú, akár 60 napot is igénybe vehet. Ezért érdemes mielőbb elindítani a folyamatot.

A magyar egyetemek lehetőséget biztosítanak arra, hogy külföldi állampolgárok részére is elérhetők legyenek a gyógyszerész szakok. A diploma megszerzése után több hallgató is úgy dönt, hogy hazánkban vállal munkát, valamint a környező országokból is szép számmal érkeznek munkavállalási szándékkal. Mivel ez is egyfajta módja lehet a munkaerőhiány csökkentésének, érdemes időt szánni a hivatali ügyintézésre, hiszen utána hosszútávon elkötelezett szakemberek állnak munkába.

 

Kőhegyi Péter
ügyvezető igazgató Patikapartner Kft.

2022. augusztus 11.

Kőhegyi Péter ügyvezető igazgató, Patikapartner Kft.