Magazin

Élettörténetek

Dr. Berze Gábor

"Közülünk származik"

Mindig nagy öröm számomra, ha Nógrád megyébe megyek. Mert szeretem a tájat, különös vonzalom fűz az itteni emberekhez, mindig nagy meglepetés ér a beszélgető partneremet illetően, és nem utolsó sorban kedves kolléganőm, Csépke Zsuzsa kereskedelmi képviselő igazi útitárs. 

Tovább a cikkhez
Dr. Vona Ferenc és Dr. Szakács Imre

A nagybetűs Élet

Az új esztendőt, ha a kedves Olvasó egyetért, kezdjük azzal, hogy kérdezzük meg a „nyugdíjas” kollégánkat, vagy esetleg nem is egyet: hogyan tölti napjait, ha már még arról is lemondott, hogy helyettesítést sem vállal, csak lubickol a „semmittevésben”. A véletlen az évfordulók kapcsán szinte tálcán kínált fel két jóbarátot. 

Tovább a cikkhez
Polgárné Dr. Monek Zsuzsanna

„Csináljátok szívvel, és akkor fele annyi energiába kerül!”

Hosszú idő után Zalaegerszegen egy továbbképzésen szembesültem a ténnyel, hogy van egy kolléganőm, aki nemcsak tartalmilag, de formailag is figyeli a PHOENIX Futárban megjelenő cikkeket. Ezzel elárulta, hogy ő egy igazi precíz patikus. 

Tovább a cikkhez
Dr. Szabó Mária

Komárom kitüntetett patikusa

Az életben vannak olyan találkozások, melyek egy életre szólnak még akkor is, ha a személyes varázs csak emlékeinkben raktározódik el, és a kapcsolat csak valakinek a közvetítésével marad élő. Amikor egy rendezvényen Dr. Kissné Dr. Cseke Margit Ilonával, a komáromi Balzsam Patika vezetőjével meglátjuk egymást, szerintem már várja a kérdést: „És hogy van Mária?”

Tovább a cikkhez
Dr. Schmidt József

Kiskastély nemesi hagyományát követő szolgálattevő

A nyár a könnyed szórakozást és az új tájak felfedezését jelenti egy kíváncsi, 11 és fél hónapot dolgozó ember életében. Ezt az időszakot előzi meg számomra a „kutatás” ideje, az új „áldozatok” felfedezése. 

Tovább a cikkhez

Archívum A-Z