Magazin

Élettörténetek

Dr. Vona Ferenc és Dr. Szakács Imre

A nagybetűs Élet

Az új esztendőt, ha a kedves Olvasó egyetért, kezdjük azzal, hogy kérdezzük meg a „nyugdíjas” kollégánkat, vagy esetleg nem is egyet: hogyan tölti napjait, ha már még arról is lemondott, hogy helyettesítést sem vállal, csak lubickol a „semmittevésben”. A véletlen az évfordulók kapcsán szinte tálcán kínált fel két jóbarátot. 

Tovább a cikkhez
Polgárné Dr. Monek Zsuzsanna

„Csináljátok szívvel, és akkor fele annyi energiába kerül!”

Hosszú idő után Zalaegerszegen egy továbbképzésen szembesültem a ténnyel, hogy van egy kolléganőm, aki nemcsak tartalmilag, de formailag is figyeli a PHOENIX Futárban megjelenő cikkeket. Ezzel elárulta, hogy ő egy igazi precíz patikus. 

Tovább a cikkhez
Dr. Szabó Mária

Komárom kitüntetett patikusa

Az életben vannak olyan találkozások, melyek egy életre szólnak még akkor is, ha a személyes varázs csak emlékeinkben raktározódik el, és a kapcsolat csak valakinek a közvetítésével marad élő. Amikor egy rendezvényen Dr. Kissné Dr. Cseke Margit Ilonával, a komáromi Balzsam Patika vezetőjével meglátjuk egymást, szerintem már várja a kérdést: „És hogy van Mária?”

Tovább a cikkhez
Dr. Schmidt József

Kiskastély nemesi hagyományát követő szolgálattevő

A nyár a könnyed szórakozást és az új tájak felfedezését jelenti egy kíváncsi, 11 és fél hónapot dolgozó ember életében. Ezt az időszakot előzi meg számomra a „kutatás” ideje, az új „áldozatok” felfedezése. 

Tovább a cikkhez
Dr. Ávéd János és Dr. Ávédné Dr. Várkonyi Tímea

Mindszent kiválóságai

Szent Iván hava egyik legmelegebb napját Mindszenten töltöttem kedves kolléganőm - Kiss Edit kereskedelmi képviselő - és vendéglátónk, az Ávéd család társaságában. 

Tovább a cikkhez

Archívum A-Z