Magazin

Élettörténetek

Dr. Szabó Mária

Komárom kitüntetett patikusa

Az életben vannak olyan találkozások, melyek egy életre szólnak még akkor is, ha a személyes varázs csak emlékeinkben raktározódik el, és a kapcsolat csak valakinek a közvetítésével marad élő. Amikor egy rendezvényen Dr. Kissné Dr. Cseke Margit Ilonával, a komáromi Balzsam Patika vezetőjével meglátjuk egymást, szerintem már várja a kérdést: „És hogy van Mária?”

Tovább a cikkhez
Dr. Schmidt József

Kiskastély nemesi hagyományát követő szolgálattevő

A nyár a könnyed szórakozást és az új tájak felfedezését jelenti egy kíváncsi, 11 és fél hónapot dolgozó ember életében. Ezt az időszakot előzi meg számomra a „kutatás” ideje, az új „áldozatok” felfedezése. 

Tovább a cikkhez
Dr. Ávéd János és Dr. Ávédné Dr. Várkonyi Tímea

Mindszent kiválóságai

Szent Iván hava egyik legmelegebb napját Mindszenten töltöttem kedves kolléganőm - Kiss Edit kereskedelmi képviselő - és vendéglátónk, az Ávéd család társaságában. 

Tovább a cikkhez
Dr. Boncza Ibolya

„Ibolyám, Violkám”

Egy Bonczához készülni, és vele riportot csinálni, nem kis feladat. Főleg, ha a gyógyszerésznő az újévet Nagykapornokon köszönti, mint helyettesítő, és Kesztölcön (mint később személyesen meggyőződtem) van egy álomszép kis háza és nagy családja. Na igen, a családja: itt is, ott is gyökeret ver a magyar honban.

Tovább a cikkhez
Dr. Horváth László gyógyszerész

Akire most kíváncsiak vagyunk, Dr. Horváth László gyógyszerész, egyetemi oktató, a PHOENIX továbbképzések előadója.

Tovább a cikkhez

Archívum A-Z