Rólunk

Hírek, közlemények

Nagy siker a Medikáció

Vizsga bárhol, bármikor, kényelmesen

2021. május 3-án indítottuk útjára a Medikáció nevű, gyógyszertári e-learning szolgáltatásunkat, és ennek internetes felületét a medikacio.hu weboldalt. És hogy milyen a fogadtatás? Minden várakozásunkat felülmúlja az érdeklődés és nagy örömmel tölt el minket a vizsgázók magas száma is – mondta Bozsóki Bernadett képzési és prevenciós menedzser. Három hónappal a szolgáltatás bevezetése után kérdeztük őt az eddigi tapasztalatokról.

Csak emlékeztetőül, ha még valaki nem ismerné… Mi is az a Medikáció?

Szerencsére már nagyon sokan ismerik a szolgáltatást, így tényleg csak röviden foglalom össze a lényeget.

A Medikáció, illetve annak internetes felülete a medikacio.hu egy olyan távoktatási (e-learning) weboldalunk, amely díjmentes képzéseket biztosít gyógyszerészeknek és gyógyszertári szakasszisztenseknek.

A hallgatók bárhol és bármikor, kényelmesen tanulhatnak egy könnyen kezelhető és informatív felületen. Nagy előny az is, hogy nálunk egyszerre több tananyag és vizsga is megtalálható egy helyen, melyek máshol csak különféle weboldalakról érhetők el külön-külön.

Milyen típusú tananyagokat kínál a Medikáció?

Alapvetően kétféle tananyagot kínálunk. Egyrészt akkreditált pontszerző továbbképzéseket, melyekért természetesen jóváírt kreditpontok járnak a sikeres vizsga esetén.

Másrészt különféle gyártói tananyagokkal és vizsgákkal is várjuk a felhasználóinkat. A különböző készítményekkel kapcsolatban az e-learning keretében megszerzett tudás különösen most, biztonságos körülmények között nagyon értékes, hiszen a gyártók képviselői kevésbé tudják személyesen átadni az ezekkel kapcsolatos információkat.  A gyártói tanfolyamok elvégzése esetén még levásárolható pontokat is szereznek a hallgatók a személyre szóló MediaMarkt kártyájukra.

Belépve az oldal jelszóval védett részére más újdonsággal is találkoztam. Egy nagyon érdekes videóra gondolok…

Célkitűzésünk volt már a kezdetektől, hogy a vizsgákon és tananyagokon túl mindig valami egyéb, figyelemre méltó és fontos anyaggal is szolgáljunk a gyógyszerészek és szakasszisztensek számára. Nagyon örülünk annak, hogy Dr. El Koulali Zakariás Országos Tisztifőgyógyszerész Úr a medikacio.hu oldalon tájékoztatta a gyógyszertárakat az OGYÉI ellenőrzések tapasztalatairól és az ellenőrzési tervekről. Ezt tekinthették meg azon hallgatóink, akik május és június hónapokban meglátogatták a weboldalt. Júliusban egy újabb fontos, többeket érintő videó jelent meg, amelyben a gyógyszertárak felújításáról, illetve az átépítési követelményekről volt szó. Ezúton is nagyon köszönjük Országos Tisztifőgyógyszerész Úrnak az érdekes tájékoztató anyagokat.

Beszéljünk a Medikáció fogadtatásáról.

A regisztrációra jelentkezők száma minden elképzelésünket felülmúlta. Május eleje óta folyamatosan dolgozzuk fel a jelentkezéseket és biztosítjuk a regisztrációkat. Az volt célunk, hogy egy nagyon jó és hasznos dolgot kínáljunk a gyógyszerészeknek és a szakasszisztenseknek, és abban bíztunk, hogy a Medikáció által fontos segítséget tudunk adni a gyógyszertárvezetőknek is a gyógyszertári kollégák képzéséhez. De mindezekkel együtt ez a nagy érdeklődés kellemes meglepetés volt számunkra, amelyet minden kedves jelentkezőnknek külön köszönünk.

Hogy néz ki a regisztrációs folyamat?

A szakmai továbbképzéseket jogszabályok foglalják keretbe. A Medikáció esetében gyógyszerészi és szakasszisztensi végzettséggel rendelkező magánszemélyek lehetnek hallgatóink. Éppen ezért a regisztrációt megelőzi egy rövid validáció. Egyrészt a működési nyilvántartási szám alapján biztosítjuk a hallgatók részvételét, másrészt egy rövid Nyilatkozat aláírásával megkérjük a hallgatók munkáltatójának, azaz a személyi jogos gyógyszerésznek a hozzájárulását is a programban történő részvételhez. A feldolgozási folyamat jól halad, így minden érdeklődő gyorsan megkapja a regisztrációs adatokat és egyúttal az oktatási felületen történő vizsgalehetőséget is.

Mit jelent a nagy érdeklődés számszerűsítve?

A jelentkezők és a regisztráltak száma napról-napra növekszik. A májusi indulás óta eltelt alig 3 hónap alatt - az interjú pillanatában - több mint 580 gyógyszertárból több mint 2 100 regisztrált hallgatónk van. Ahogy azonban már említettem a jelentkezések validálása folyamatos.

Mire kell figyelnie a hallgatóknak a regisztráció folyamán?

Mindössze annyit kérünk minden jelentkezőtől, hogy figyelje a Medikáció üzeneteit, hiszen így kapja majd meg a regisztrációs adatokat is. A Medikáció rendszeres üzenetek formájában jelzi az új vizsgalehetőségeket is a hallgatóknak, annak érdekében, hogy ne maradjanak le semmiről. Minden ilyen típusú rendszerüzenetnél előfordulhat sajnos, hogy az üzenet spam-be (levélszemétbe) érkezik, ezért kérünk mindenkit, hogy figyeljen erre!

Akkor tehát nincs más hátra, mint hogy mindenki vizsgázzon és vizsgázzon...

Igen, mivel több előnyt is kínálunk egyszerre. A medikacio.hu oldal egy könnyen kezelhető, informatív felület, ahol megtalálhatóak egyrészt akkreditált, kreditpont-szerző továbbképzések és gyártói tananyagok is, melyek esetében a rendszer külön, személyesen is jutalmazza a sikeres vizsgaeredményt! Mindez bármilyen környezetben, bárhol, bármikor megtekinthető. 

A személyre szóló MediaMarkt kártyákat folyamatosan kézbesítjük, hiszen a gyártói tananyagokból történt sikeres vizsgák után havonta egyszer jóváírásra kerülnek a levásárolható MM pontok. Több száz sikeres vizsgázónak van már több száz pontja a saját MM kártyáján. 1 pont pedig 1 Ft-ot jelent minden MediaMarkt vásárláskor.

A medikácio.hu weboldalon vizsgázni jó dolog, és persze érdemes is. Jó tanulást és eredményes vizsgákat kívánok mindenkinek!

 

-bf-

2021. augusztus 3.