Rólunk

Hírek, közlemények

Értékek és fejlődés

Kaló Tamás vezérigazgatói köszöntője


Tisztelt Partnereink, kedves Kolléganők és Kollégák!

2020. február 1-én elkezdődött a PHOENIX Pharma Zrt. új gazdasági éve, amely az előző évekhez hasonlóan bizonyára mozgalmas lesz és sok izgalmas, érdekes szakmai kihívást tartogat majd mindannyiunk számára. Az utóbbi hónapokban izgatottan határoztuk meg munkatársaimmal együtt a 2020-as év céljait, amelyek origójában természetesen továbbra is alapfeladatunk, a gyógyszertárak magas szintű gyógyszerellátásának biztosítása áll.

Az új évnek változatlan alapértékekkel, ugyanakkor részben megváltozott vezetési struktúrával vágunk neki. Mint ahogy bizonyára tudják, a PHOENIX Zrt. Igazgatóságának elnöke és a magyarországi gyógyszerellátás meghatározó személyisége, Dr. Küttel Sándor a jövőben stratégiai tanácsadóként segíti majd a munkánkat. A PHOENIX Pharma Zrt. Igazgatóságának új elnöke Wolfgang Wallisch. 

Az Igazgatóság mellett létrehoztunk egy új vezetői szintet, az Üzletvezetést, amelyben Dr. Havasiné Gröschl Anita gazdasági igazgató kolléganőmmel és Dr. Balázs Zoltán logisztikai igazgató kollégámmal együtt a PHOENIX Zrt. operatív irányítása lesz a közös feladatunk.

Óriási megtiszteltetés és nagyszerű kihívás számomra, hogy a PHOENIX gazdasági igazgatójaként eltöltött közel 20 mozgalmas évet követően a jövőben Társaságunk vezérigazgatójaként és kereskedelmi igazgatójaként dolgozhatom együtt Önökkel. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a kezdetektől olyan nagytudású kollégákkal és nagyszerű emberekkel dolgozhattam együtt, mint például Duha Gabriella, Südy György vagy Küttel Sándor, akiktől többek között szakmaszeretetet, a vevőink, munkatársaink és közös ügyeink iránti lojalitást vagy éppen a versenytársaink tiszteletét tanultam meg. Nagyon örülök, hogy Sándor a jövőben is segíti a munkánkat.

Az Önök bizalmának és kollégáim munkájának köszönhetően Társaságunk az utóbbi évtizedben piacvezető nagykereskedővé vált a gyógyszertári piacon és európai mércével mérve is magas színvonalú szolgáltatást nyújt vevői számára. Nagy öröm, hogy bátran támaszkodhatunk elért sikereinkre, illetve arra a tudásra és tapasztalatra, amelyet az elmúlt években Önökkel együtt közösen felhalmoztunk.

Sokan kérdezik tőlem, hogy mik a terveim és lesznek-e változások a jövőben a PHOENIX szolgáltatási struktúrájában. Az első néhány nagyon intenzív, már az új felelősségi körömben eltöltött hét tapasztalata az, hogy - a magas színvonalú munka mellett - a jogos vevői igények kielégítése érdekében folyamatosan előre kell néznünk, javítanunk és fejlesztenünk kell szolgáltatásainkat.
Mivel az előttünk álló évek tendenciái elég jól láthatók, alapvetően két területet említenék, ahol fejlődni szeretnénk: az egyik a vevőknek nyújtott szolgáltatásaink szélesítése, a másik pedig a digitalizáció adta lehetőségek még jobb kihasználása.
 

Mindezek mellett természetesen szeretnénk megőrizni azokat az értékeket, amiért a gyógyszertárak szeretnek minket: a vevőközpontúságot, a stabilitást, a partnereink tiszteletét, a korrektséget és sorolhatnám még.

Legfontosabb rövidtávú célunk az új évre vonatkozóan nem is lehet más, mint hogy vezető piaci pozíciónkat megőrizve tovább növeljük az Önök elégedettségét és továbbra is kiszámítható, megbízható és profi partnerei legyünk minden piaci szereplőnek. Folyamatosan vizsgáljuk a kereskedelmi és logisztikai tevékenységünket, és keressük azokat a területeket, amelyek megújításával még jobb szolgáltatást tudunk nyújtani vevőinknek.

A Szimpatika együttműködésünkbe és az újonnan kialakított, még több szolgáltatást kínáló Szimpatika PLUSZ programunkba továbbra is örömmel várunk minden érdeklődő gyógyszertárat.

Az év során szeretnénk raktártechnológiai fejlesztéseket is végrehajtani, amivel a munkánk reményeink szerint még gyorsabbá és pontosabbá válik. Minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy az ismert külső körülmények miatt sajnos már a legtöbb országban tapasztalható átmeneti gyógyszerhiányokból a hazai patikák, illetve a magyar betegek a lehető legkevesebbet érezzenek. Arra törekszem, hogy minél több alkalmunk legyen a fejlődésünk irányairól közvetlenül Önökkel egyeztetni. Célom az is, hogy eredményeinkről folyamatosan tájékoztatást adjak.

Kedves Kolléganők és Kollégák! Számunkra az Önök elégedettsége a legfontosabb sikerfaktor. Biztos vagyok benne, hogy számos új kihívás vár ránk 2020-ban, és abban is, hogy egy eseménydús és sikeres időszak áll előttünk. 

Ezúton kívánok Mindannyiunknak sok sikert és eredményes együttműködést! Előre is köszönöm megtisztelő támogatásukat!

Kaló Tamás
vezérigazgató
kereskedelmi igazgató


Fót, 2020. február