Rólunk

Hírek, közlemények

Értékek és fejlődés

Változás a fóti kereskedelmi központ élén

Ez év február elsejével változás történt fóti kereskedelmi központunk élén. Smolinka József kollégánk nyugdíjba vonult, így a közép-magyarországi régió irányítását Csonka Gergely vette át.

2020. február számos személyi változást hozott a PHOENIX Pharma vezetésében, valamint a személyes pályafutásomban is. Négy év kelet-magyarországi megbízatást követően Társaságunk Igazgatósága a közép-magyarországi régió kereskedelmi igazgatói feladatait bízta rám.

Ekkor még nem sejtettük, hogy milyen rendkívüli, soha nem látott kihívásokkal teli időszakban kell a fóti kereskedelmi feladatokat átvennem. Az elmúlt néhány hét a gyógyszerkereskedelemben dolgozó valamennyi kolléga számára embert próbáló időszaknak bizonyult. Társaságunknál az összefogás, egymásra figyelés, küldetéstudat, valamint a példátlanul intenzív munkaterhelés jegyében teltek a hosszú napok. Nagyon büszke vagyok a munkatársaimra, hogy ezt a rendkívüli márciust sikeresen végig csináltuk és örülök, hogy részese lehettem ennek a remek csapatmunkának. Köszönöm Partnereink támogató hozzáállását, az együttműködést, a sok türelmet és a bíztatást eme bizonytalan időszakban!

Számomra a PHOENIX 2005-ben kezdődött, friss diplomás pályakezdőként csatlakoztam a gazdasági részleghez. 2007-ben kért fel Kaló Tamás, aki akkor a Társaság gazdasági igazgatója volt, hogy vegyem át a Pénzügy Osztály vezetését.  A cégnél töltött első évtizedem a pénzügyekről szólt, lehetőségem nyílt megismerni a gyógyszerkereskedelem gazdasági szempontjait, rálátást nyertem a gyógyszerpiacra, valamint a gyógyszertárak működésére. Számos projektmunka kapcsán aktív és szoros együttműködésben álltam a kereskedelmi terület munkatársaival, több sikeres és a piacon akkoriban újdonságként megjelenő program kialakítását támogattam a pénzügyi területről.

Öt évvel ezelőtt bízott meg dr. Küttel Sándor a kelet-magyarországi régiót kiszolgáló polgári kereskedelmi központunk vezetésével. Szerencsés időszakban nyílt lehetőségem a kereskedelmi területhez csatlakozni, hiszen egy támogató csapatban olyan munkatársaktól tanulhattam el a kereskedelmi szakmát, akik a cég alapításától kezdve alakították, illetve továbbra is formálják, meghatározzák a PHOENIX kereskedelmi tevékenységét. Számos ügyfelet, gyógyszerészt, kollégát ismerhettem meg személyesen is, barátságokat kötöttem a régióban.

A februári változás nem volt váratlan, az elmúlt években tudatosan készültünk a generációváltásra. Elődöm, Smolinka József majd 25 éven keresztül látta el a közép-magyarországi régió kereskedelmi igazgatói feladatait. Nagy öröm számomra, hogy Józsi a nyugdíjbavonulást követően kereskedelmi tanácsadóként a jövőben is segíti a munkámat, hiszen így az évek során felhalmozott tudás, piaci ismeret, kapcsolatrendszer és „know-how” nem veszik el, azok mind ügyfeleink jobb kiszolgálását és cégünk további fejlődését szolgálják.

Prioritásnak tekintem, hogy azokat az értékeket, melyeket a cég évtizedes tapasztalattal bíró munkatársaitól tanultam, megőrizzük. Büszke vagyok rá, hogy ügyfélközpontúan és tiszteletteljesen viszonyulunk Partnereinkhez. Az üzletmenetet mindig igyekszünk megbízhatóan, rugalmasan bonyolítani. A meglévő értékek továbbvitele mellett kiemelt feladatom támogatni Társaságunkat abban, hogy a gyorsan változó üzleti környezet és átalakuló hétköznapok időszakában, valamint a digitalizáció mind szélesebb térnyerése kapcsán proaktívabban alakítsuk a jövőt, nagyobb hangsúlyt fektetve az innovációra, a technológiai fejlesztésekre, az új megoldások keresésére, melyek partnereink és cégünk sikerességét, kritikus helyzetekben való ellenállóképességét tovább erősítik.

                                                                                                                     Csonka Gergely
                                                                                                                     regionális kereskedelmi igazgató

2020. május