Rólunk

Hírek, közlemények

Személyi változások a PHOENIX vezetőségében

Fót, 2019. december 2.

Tisztelt Partnereink,
Kedves Kolléganők és Kollégák!

Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket a PHOENIX Pharma Zrt. vezetésében bekövetkező, személyemet is érintő változásról.

A 2019-es évben betöltöttem a 65. életévemet, és 2019. február 1-től a PHOENIX magyarországi cégcsoport Igazgatóságának Elnöki posztját Wolfgang Wallisch Úrnak adtam át. Már akkor is jeleztem, hogy előbb-utóbb a nagykereskedelmi feladatomat is szeretném befejezni. Most látom elérkezettnek az időt, hogy hosszú, intenzív munkával eltöltött évek után 2020. január 31-én végleg nyugállományba vonuljak.

 

Nagy örömömre szolgált, hogy irányításom alatt a PHOENIX Pharma Zrt. az elmúlt 15 évben dinamikusan fejlődve megkerülhetetlen szereplője lett a magyar gyógyszerkereskedelemnek, a magyarországi gyógyszertáraknak és a gyógyszerpiac többi szereplőjének megbízható partnerévé vált. Az utóbbi években számos, a gyógyszerésztársadalmat, illetve a piacot érintő nehézséggel és szakmai kihívással kellett szembenéznünk és közösen megoldani őket. Úgy gondolom, hogy ma Magyarországon stabil, európai mértékkel is magas színvonalú, betegközpontú gyógyszerellátás működik, mely mindegyikünk közös érdeme.

A következő években szeretnék több időt tölteni meglehetősen nagy családommal, de nem szakadok el a PHOENIX-től sem. A tulajdonosunkkal és kollégáimmal abban maradtunk, hogy a jövőben tanácsadóként segítem Társaságunk tevékenységét, és ebben a minőségben fogok az Önök rendelkezésére is állni.

A PHOENIX Pharma Zrt. újonnan létrehozott Vezérigazgatói és Kereskedelmi Igazgatói feladatait
2020. február 1-től  Kaló Tamás veszi át tőlem, aki Gazdasági Igazgatóként eddig is fontos szerepet vállalt Társaságunk fejlődésében és az utóbbi több mint 20 évben jelentős gyógyszerkereskedelemi tapasztalatra tett szert. Tamás nekem személy szerint is nagyon sokat segített a gyógyszertárakkal kapcsolatos kereskedelmi munkám során, és ezért különösen örülök annak, hogy a váltás a folytonosság jegyében történik, hiszen személyében egy tapasztalt, közvetlen vezető-munkatársam veszi át a vezérigazgatói pozíciót és a kereskedelmi terület irányítását.

Tisztelt Kollégák!

Engedjék meg, hogy ezúton köszönjem meg Önöknek a sokéves kiváló együttműködést, az értékes szakmai beszélgetéseket és vitákat, illetve személyesen azt a rengeteg bíztatást és rokonszenvet, amit Önöktől kaptam. Kivételes lehetőség és élmény volt számomra a PHOENIX vezetőjeként a magyar gyógyszerészetért dolgozni.

Üdvözlettel:

Dr. Küttel Sándor