Rólunk

Hírek, közlemények

Kerékpárra fel!

Ez volt a jelmondata a 2019. július 2-án első alkalommal megrendezésre került PHOENIX Kerékpáros Napnak.
Liska Sándorné, Anikó fóti munkatársunk ötlete indította útjára az eseményt. Ez jó példa arra is, hogy az egyéni társadalmi felelősségvállalás miként hat egy csoportra, egy cégre, ha van erre fogékonyság. 
Anikó kezdeményezését cégünk örömmel felkarolta, így lett ebből egy cégszintű, a társadalmi felelősségvállalásról szóló akció.

Anikó a jó idő beköszöntével gyakran vált négy kerékről két kerékre munkába jövet és szerette volna, ha a munkatársak közül minél többen követnék a példáját. Hiszen a kerékpár nemcsak hétvégi szabadidős sporteszköz, hanem a mindennapi közlekedésre is kiváló, egészségessé és élvezetessé válik a munkába járás, és óvjuk a környezetünket is.

A PHOENIX magyarországi cégcsoportjának 163 munkatársa nevezett be a Kerékpáros Napra. A napsütéses nyári melegben az ország több pontján a kollégák együttesen egy Budapest-Róma közötti távot tekertek biciklivel a munkahelyükre.

A kerékpárral érkezőket apró meglepetéssel vártuk a kapuban. Ha valaki fotót is készített magáról, és azt, valamint a megtett távolságot is rögzítette egy regisztrációs rendszerbe, akkor sorsoláson is részt vehetett. Mészáros Éva kecskeméti kolléganőnknek kedvezett a szerencse, ő nyerte a fődíjat, így ő vihette haza az acélkék Hoprider 100 B'TWIN városi kerékpárt.

Nagyon büszkék vagyunk az aktív részvételre, valamint a közösen megtett 1229,6 km távolságra, mellyel küldetésünket erősítettük: „Egészséget szállítunk!”