Rólunk

Hírek, közlemények

Medikáció: hírek és újdonságok

Szinte hihetetlen, de a Medikáció, Magyarország piacvezető gyógyszertári E-learning platformja 3 éves lett!
Ebből a jeles alkalomból beszélgettünk Bozsóki Bernadett képzési menedzserrel, a Medikáció projekt vezetőjével.

Gratulálunk a harmadik születésnaphoz! Kérjük, pár szóban meséljen nekünk arról, hogy mikor és milyen céllal indult a Medikáció?

A Medikáció csapata nevében is nagyon köszönöm!
A Medikáció 2021 májusában indult, kifejezetten azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítsunk a gyógyszertári dolgozók számára olyan szakmai továbbképzések elvégzésére online, amellyel megkönnyíthetjük a munkájukat új ismeretanyagok átadásával.
Mivel a MEDIKÁCIÓ platform a Covid idején indult, így hiánypótló szerepet töltött be akkor, amikor a személyes képzésekre nem volt lehetőség. Ezen kívül online képzéseink kényelmesen, bárhol, bármikor elvégezhetőek mind a mai napig, így az expediálók a saját időbeosztásuk szerint nézhetik végig tananyagainkat, amelyek tartalma folyamatosan változik.

A harmadik születésnap alkalmával érdemes megnézni, hogy számokban hogy áll a Medikáció?

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt három évben folyamatosan bővült a regisztrált felhasználóink száma, amely jelenleg több mint 5000 expediáló gyógyszerészt és szakasszisztenst tartalmaz közel 1300 gyógyszertárból, vagyis Magyarországon már minden második gyógyszertár MEDIKÁCIÓ-tag!
Hálásak vagyunk, hogy a MEDIKÁCIÓ szolgáltatásai továbbra is meggyőzik a gyógyszertári dolgozókat, hogy érdemes regisztrálni a weboldalra.

Milyen újdonságok vannak a program körül?

Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a MEDIKÁCIÓ oldalán elérhető tartalmak sokszínűségére, ezért ősszel indítjuk útjára az új akkreditált képzéseinket, valamint további, az expediálást segítő tréningeket tervezünk.

Milyen visszajelzések érkeznek a MEDIKÁCIÓval kapcsolatban?

Számunkra kiemelt fontosságú a felhasználóink visszajelzése, hiszen ez alapján tudjuk fejleszteni a MEDIKÁCIÓ-t.
Ezért is végeztünk nemrég egy felmérést azon expediálóink között, akik használják az e-learning platformunkat.
Ebből kiderült, hogy jó úton járunk: a regisztráltak több mint fele minimum havonta egyszer bejelentkezik az oldalra, és több mint kétharmaduk elégedett az akkreditált képzéseinkkel.
Még ennél is nagyobb arányban, több mint 80%-ban elégedettek hallgatóink a termékeket, brandeket bemutató képzéseinkkel az oldalon.
Az pedig, hogy a megkérdezett felhasználóink közel 85%-a szerint a MEDIKÁCIÓ-n szerzett tudást haszonnal tudja alkalmazni az expediálás során, kiemelt fontosságú, hiszen megerősít minket abban, hogy a MEDIKÁCIÓ e-learning képzési platformra szükség van.

Születésnap alkalmából számíthatunk-e valami különlegességre?

Meghálálva a regisztrált felhasználóink bizalmát, és kiindulva a MEDIKÁCIÓ Tanácsadás verseny sikeréből, egy újabb versenyt tervezünk elindítani, ahol a leglelkesebben vizsgázó tagjainkat díjazzuk majd.
A részletekről hamarosan tájékoztatunk mindenkit a szokásos felületeinken.

- bf -

2024. május
 

Rólunk mondtátok:

Dr. Al-Khrasaniné Schmercz Katalin, Szerecsen Gyógyszertár

Hogyan segítik Önöket ebben a Medikáció tananyagai?
"Éppen ezért nagyon hasznosak, mert a termékekre fókuszálnak, ezért mindig adnak új ismeretet, gyakorlati tudást. A covid idején például mi magunk is ebből tanultuk meg, hogyan kell a teszteket helyesen elvégezni, és ez alapján tudtuk a betegeket is megtanítani erre. Nagy segítség továbbá, hogy könnyen kezelhető, felhasználóbarát rendszerről van szó.”


Dr. Csik Vivien, Platán Gyógyszertár:

Ebben az örökké változó közegben hogyan segítik Önöket a Medikáció tananyagai?
"A képzések időhatékonyak, a felület pedig nagyon felhasználóbarát. Végignézzük az előadást, tanulunk belőle sok hasznos dolgot, aztán pedig megválaszoljuk a kérdéseket. A Medikáció segít felfrissíteni és frissen tartani a tudásunkat. Ahogy érkezik az értesítés, hogy új tananyag került fel, igyekszünk mielőbb időt szakítani rá. Tömör, rövid, jól érthető – a mai világban ez nagy kincs.”


Dr. Berecz Judit, Bugát Pál Gyógyszertár:

Ebben a komplex feladatkörben hogyan segítik Önöket a Medikáció tananyagai?
Nagyon szeretjük, nagyon hasznosnak ítéljük meg a szakmai továbbképzéseket. Különösen az expediálásban jelent nagy támogatást. Olyan hívószavakat hallunk az előadások kapcsán, amik talán nem jutnának magunktól az eszünkbe, és sokszor olyan dolgokra hívja fel a figyelmünket, amik fölött esetleg elsiklanánk. Valóban fontos támogatást ad a mindennapokhoz.”


Dr. Závodi-Fábián Szilvia, Rozsnyay gyógyszertár:

Mekkora támogatást jelentenek az Önök számára az online képzések?
"Nagyon nagy segítség, hogy időt és pénzt is tudunk spórolni annak hála, hogy ezek a képzések otthonról elvégezhetők. Amikor csak lehet, ki is használjuk a kurzusok adta lehetőségeket. A tananyagok kimondottan hasznosak, szeretjük, hogy színesek és lényegre törőek a diák, segít, hogy többször ismétlődnek a legfontosabb információk (például a gyógyszerforma, az adagolás, a kiszerelés), így mire a végére érünk, már meg is tudjuk jegyezni a lényeget. A MediaMarkt-os pontokat pedig lelkesen gyűjtjük, és rendszeresen be is váltjuk.”

Köszönjük, hogy már több mint 5.000-en velünk tanultok!

www.medikacio.hu