Rólunk

Hírek, közlemények

A PHOENIX Pharma Zrt. megkezdte az inzulinadomány kiszállítását a kórházakba

50 millió forint értékű inzulinnal és inzulinadagoló tollal támogatja a világ egyik vezető gyógyszergyártója, az Eli Lilly and Company hazai leányvállalata, a Lilly Hungária Kft. a koronavírus elleni küzdelemben a magyar kórházakat.

A magyar egészségügy szereplőivel történt egyeztetést követően a Lilly 50 millió forint értékű humán és analóg inzulint, valamint a beadásukhoz szükséges adagolóeszközöket ajánlott fel. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak átadott adomány mintegy 4-5 ezer inzulint használó cukorbeteg egyhavi ellátását biztosítja, a betegek inzulinigényének függvényében.

A kiszállításokat az elmúlt héten kezdte meg a PHOENIX Pharma Zrt., csütörtökön a Dél-Pesti Centrum Kórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetbe érkezett meg a felajánlás. Az adományt Pethőné dr. Bakos Gizella (középen), a DPC főgyógyszerész-helyettese vette át dr. Heidecker Ferenctől (balra), a PHOENIX Pharma Zrt. beszerzési igazgatójától és dr. Gyetvai Lászlótól (jobbra), a PHOENIX Pharma Zrt.  stratégiai beszerzési-vezetőhelyettesétől.


2020. július 1.