Magazin

Facebook oldalunkról ajánljuk #gyumolcsgasztrokalandok - Zöld smoothie

Nyakunkon a körteszezon! 
Ha azt mondjuk - gyümölcs, talán Neked sem a körte az első, ami beugrik, pedig régen rengeteget tettünk el belőle télire, és a belőle készült lekvárt egyenesen imádtuk!
Bőségesen található benne C- és K-vitamin, mégis, elsősorban a rostjai miatt érdemes fogyasztani, hiszen ezek és az alacsony glikémiás indexe teszik a körtét különösen alkalmassá arra is, hogy például cukorbetegségben szenvedők csemegéje legyen.
Ha valaki szereti a merészebb ízeket, bátran fűszerezze a körtét fahéjjal, chilivel vagy vaníliával, mindhárom kitűnően működik vele.

Zöld smoothie

Egy vitamindús zöld smoothie lehet kiváló napindító, tápláló tízórai, esetleg könnyű uzsonna vagy vacsora - egyik alkalom sem rosszabb a másiknál, mivel egy jó smoothie -ra mindig van idő és apropó.
Ezúttal zöldet készíts, aminél csak két szabály van: - legyen benne minden zöld - add meg az alaphangot a főszereplővel!

Hozzávalók 2 nagy adaghoz:

  • 2 körte
  • 1 avokádó
  • 1 kígyóuborka
  • 2 marék bébi spenót

Ebben a smoothiban a körte lesz az, amit héjastul használunk fel, majd avokádóval tesszük krémesebbé. A víztartalma miatt használunk bele bátran kígyóuborkát, és adjunk az ásványi anyag tartalomnak némi nyers bébispenóttal! A hozzávalókat turmixgépben vagy smoothie-mixerben pépesítsük, a kívánt állag eléréséhez pedig - ha szükséges - használjunk vizet.

 

Kép letöltés

840 KB
8 MB