Magazin

Facebook oldalunkról ajánljuk #gyumolcsgasztrokalandok - Meggyes zabsüti

Ha Te is szereted ezt a csinos piros gyümölcsünket, van néhány jó hírünk: nemcsak szép és finom, de az egyik leghatékonyabb antioxidánsunk is egyben. Jótékony hatása a népgyógyászati megfigyelések alapján több területre is kiterjed: serkenti a máj és a vesék munkáját, vértisztító hatású, kiegyensúlyozza az emésztést, valamint az idegek működését is befolyásolja.

Ebből az ízletes és egészséges gyümölcsünkből ritkán vásárolunk keveset, hiszen ha nekiülünk, meglehetősen nagy mennyiséget el lehet belőle csemegézni. Karakteres, savanykás íze kiválóan alkalmassá teszi arra, hogy akár nehéz húsok ellenpontja legyen, de mégis gyakrabban használjuk édes fogásokban. Ha például sokat morfondírozol azon, mennyire jó párost alkot a csokoládéval, akkor vess egy pillantást isteni, cukormentes, meggyes zabsüti receptünkre!

MEGGYES ZABSÜTI

Hozzávalók 1 tepsi zabsütihez

  • 15 dkg zabpehely
  • 2 banán
  • 1 tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • fél csomag sütőpor
  • egy csipet só
  • 15 dkg magozott meggy
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé
  • kb 1 dl tej vagy magtej

A hozzávalókat villával elkeverjük, és evőkanálnyi adagokat mérünk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

 

Kép letöltés

1 MB
10 MB