Magazin

Facebook oldalunkról ajánljuk #gyumolcsgasztrokalandok - Cukormentes málnafagyi

A málna sokunk kedvence, néhányan egészen biztosan legszívesebben egy jó málnafagyiban látjuk viszont. Ez az egészséges csemege persze nyersen tud igazi antioxidáns- és vitaminbombaként viselkedni, de ez senkit ne tartson vissza attól, hogy süteménybe süsse, lekvárt főzzön belőle, vagy épp egy friss turmixban fogyassza. 

A boldogasszony csipkéjének is nevezett, tüskés szárakon termő puha bogyókat szinte mindannyian kedveljük, annak ellenére, hogy nem igazán praktikus gyümölcs: fáradságos a gyűjtése, leszedés után nagyon gyorsan kell megennünk, ha nem szeretnénk, hogy ránk romoljon. Ettől függetlenül érdemes minden nyáron jó sokat fogyasztani belőle, hiszen 100 grammjában 25 mg C-vitamin rejtőzik, rendkívül alacsony az energiatartalma, a népgyógyászati megfigyelések szerint pedig kiváló lázcsillapító és gyulladáscsökkentő hatása is van. Ha hajlamosak vagyunk nyáron is meghűlni, ennél jobb gyógyszert keresve sem találhatnánk!

Mi elképzelni sem tudunk jobb nassolnivalót ilyenkor egy finom fagyinál. Vagyis egyet igen: a cukormentes házi fagyit, ami 10 perc alatt megvan! Ezúttal a málnát választottunk, ami bővelkedik C-vitaminban, és mivel nem kap hőkezelést, ezt a remek tulajdonságát meg is őrzi a tálkánkban is. 

Cukormentes málnafagyi

A hozzáadott cukortól mentes, egyszerű málnafagyihoz az alábbiakra lesz szükségetek! 

  • fél kiló fagyasztott málna (lehet mirelit, vagy frissen vásárolt, amit lefagyasztottál)  
  • 1-2 banán 
  • ízlés szerint vanília vagy menta 

A málnát borítsd egy nagy teljesítményű késes aprítóba a banánnal és a választott fűszerrel együtt, majd 5-10 perc szobahőmérsékleten kiengedést követően krémesítsd le. 

Azonnal fogyasztható!

 

Kép letöltés

1,007 KB
3 MB