Magazin

Facebook oldalunkról ajánljuk #gyumolcsgasztrokalandok - Görögdinnye-limonádé

Nem múlhat el nyár görögdinnye nélkül! A legforróbb kánikula szinte vonzza az elképesztően magas víztartalmú görögdinnyét, ami talán az egyetlen olyan gyümölcs, amiből gondolkodás nélkül veszünk akár 10 kg-t is egyszerre. 
Magas víztartalma jól jön, ha a vese átmosásáról van szó, de a nagy hőségben megnövekedett folyadékigényt is könnyű vele kielégíteni. Tele van káliummal, magnéziummal és C-vitaminnal, és egyes kutatások szerint a libidónak is jót tesz.
Egy szó mint száz: a legforróbb napokon mi elképzelni sem tudunk ennél jobb desszertet, de akár egy teljes ebédet is szívesen kiváltunk vele.

A görögdinnyét elsősorban magas víztartalma és természetes édessége teszi különlegesen alkalmassá arra, hogy akár önmagában is felérjen egy jó nagy pohár jéghideg üdítővel, de tovább fokozhatjuk ezt a hatást! Ez a mentás görögdinnye-limonádé a kedvenced lesz egy forró nyári napon! 

Görögdinnye-limonádé

Hozzávalók: 

  • 1 kg görögdinnye (magszegény vagy magozott) 
  • 1 citrom frissen facsart leve 
  • 4 dl szódavíz 


Opcionális: 

  • néhány marék jégkocka
  • friss mentalevelek

A dinnye húsát késes aprítóba dobjuk, és néhány mozdulattal lezúzzuk. Ha magos a dinnye, akkor csak annyira, hogy a magok egyben maradjanak, így egy szűrővel könnyebben meg tudunk szabadulni tőlük. Keverjük össze szódával és a citromlével, majd mozsárban törjünk mellé mentaleveleket.
Jégkockára öntve kínáljuk, vagy erős késes aprítóban akár a jéggel együtt zúzva jégkásaként is fogyaszthatjuk! 

Kép letöltés

1 MB
11 MB