Magazin

Facebook oldalunkról ajánljuk #gyumolcsgasztrokalandok - Cukormentes almaleves

Kicsit kakukktojás sorozatunk következő főhőse, hiszen bár az almának is van szezonja, ez a gyümölcsünk egész évben kapható. 
Világszerte több mint hétezer fajtája ismert, így mindenki megtalálhatja a kedvencét, és fogyaszthat belőle naponta. Hitted volna, hogy a statisztikák szerint évente fejenként több mint 20 kg almát eszünk meg?

Egy közepes nagyságú alma 10-15 mg C-vitamint tartalmaz, de bővelkedik A- és B-vitaminban, folsavban, kalciumban, magnéziumban, káliumban és kénben is; a benne található értékes növényi rost, a pektin pedig köztudottan jótékony hatással van emésztésünkre.
Talán nincs is olyan formája, ahogyan ne szeretnénk: imádjuk nyersen ropogtatni, süteménybe sütni, salátába keverni, lekvárként majszolni, felszeletelni és bebundázni, de minden további nélkül párosítjuk sós ételeinkkel is.

Most egy villámgyorsan elkészíthető cukormentes almalevest ajánlunk, ami desszertnek sem utolsó!

Hozzávalók: 

  • 2 nagyobb alma
  • reszelt citromhéj
  • tetszés szerinti édesítő 
  • 1 tojásfehérje 
  • fahéj 
  • vanília 
  • 1 dl mandulatej 
  • víz 


Vizet forralunk, amit citromhéjjal, édesítővel és vaníliával ízesítünk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és kifőzzük a habgalacsinokat az ízesített vízben. Az almákat meghámozzuk és kockára vágjuk, majd ugyanebben a vízben puhára főzzük. Felöntjük a mandulatejjel, és botmixerrel pépesítjük. A tojáshabbal a tetején, és opcionálisan pirított mandulával tálaljuk a levest, jéghidegen vagy gőzölögve!

 

Kép letöltés

792 KB
9 MB